Nitz Neder-Helman.
Volledig scherm
PREMIUM
Nitz Neder-Helman. © Marieke Mandemaker

De zee geeft Zeeuwse Zeebijenhoning een zilte touch

Zeeuws etenSCHARENDIJKE - Hij weet het niet helemaal zeker maar Nitz - die naam ben ik nog nooit bij iemand anders tegengekomen - Neder-Helman uit Scharendijke denkt dat de aanwezigheid van de zee in de buurt van de bijenkasten toch een zilte touch geeft aan zijn honing.

 1. De aanwezigheid van de heer Parkinson was onontkoombaar
  PREMIUM

  De aanwezig­heid van de heer Parkinson was onontkoom­baar

  Door geleidelijkheid van de dingen in het leven kun je sommige gebeurtenissen niet meer helder zien. Buitenstaanders of veranderingen zijn nodig om zaken weer in perspectief te zien. Zo is het ook met de situatie van mijn ouders. Vergelijk het met een pand dat ze tegenover je aan het bouwen zijn. Eerst denk je dat je niet aan het nieuwe uitzicht kunt wennen en verzet je je, vervolgens hou je per week de vorderingen bij en dan ineens is het klaar en lijkt het net of het er nooit niet heeft gestaan.
 2. Axel, wanhoop niet, De Graanbeurs levert populaire paasbrunches aan huis
  PREMIUM
  Zeeland eet

  Axel, wanhoop niet, De Graanbeurs levert populaire paasbrun­ches aan huis

  Steeds meer restaurants gaan menu’s bezorgen en/of bieden ook afhaalmaaltijden aan. Initiatieven borrelen op om dat aanbod te bundelen. De nieuwe website zeelandeet.nl bijvoorbeeld geeft per regio een overzicht van wat restaurants, eetcafés, snackbars en cateringbedrijven aan bezorg- en afhaalmaaltijden aanbieden. De lijst is vele tientallen restaurants lang. In elke rubriek lichten we er eentje uit. Dit keer: De Graanbeurs in Axel.