De vis bij BRU 17 is een hoeraatje waard
recensieBRU17 in Bruinisse heeft heel wat in petto. Zeeverse vis uit de Noordzee, juweeltjes van kruiden uit Zonnemaire, krakend brood van de bakker uit het dorp.
BRU17 in Bruinisse staat in ons notitieboekje genoteerd als ‘een restaurant met zeeverse scharrelvis’. Dus toeren we dwars over Schouwen-Duiveland naar Bru. We passeren het beeldmerk van het dorp, een bovenmaatse ‘knuffelmossel’. In de zomer dé plek voor selfies. Nu niet. Op een gure, vroeg donkere avond wil je niet te lang in de kou lanterfanten. Ook voor de dobberende viskotters - de Bruse vloot, de trots van elke Bruenaar - hebben we weinig oog. Nog een paar stappen en we staan in een warm BRU17. Daar kookt meervoudig Nederlands kampioen oestersteken en chef-kok Joost Deurloo. Benieuwd of we hem voor zijn gebakken vis ook de hoogste plek op het erepodium kunnen verlenen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat we kunnen leren van praten over onze stoelgang: ‘We hebben allemaal weleens diarree’
Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om over diarree te praten of om ermee naar de huisarts te gaan. Vaak is deze dunne ontlasting vrij onschuldig, maar wanneer is het slim om naar de dokter te gaan? En wat doe je als een kind diarree heeft? -
Deze auto's gaan het vaakst meer dan 300.000 kilometer mee
Automobilisten die een hekel hebben aan inruilen doen er goed aan om een auto te kopen die in één van de lijstjes hieronder staat. Het zijn nagenoeg onverwoestbare modellen met motoren die een eeuwig leven lijken te hebben. -
PREMIUMUit Eten
Fusion eten bij Bijts, de nieuwkomer op Plein 1940
Soms heeft een nieuw restaurant tijd nodig om te ‘groeien’. Een deskundig en goed gemotiveerd team kan dit proces versnellen en zorgen voor een vliegende start. Lees mee of het team van het nieuwe Brasserie Bijts in Middelburg daar in slaagt. -
PREMIUMuit eten
Klassiek, maar dan ietsje anders
Hoe onderscheid je je als klassiek restaurant? Eeterij Iets Anders in Kortgene gebruikt goede ingrediënten als basis, maar ze geeft ieder gerecht een verrassende wending mee. Op het bord of op de menukaart. En dat pakt goed uit. -
PREMIUMuit eten
Bij BRU 17 is het vis wat de pot schaft
In Bruinisse eet je mosselen, of vis, dat mag duidelijk zijn. Omgeven door water, gelegen aan de kop van Duiveland vinden we daar het bewijs van. BRU 17 belooft vis, schaal- en schelpdieren uit lokale wateren. Met korte lijntjes naar de regionale vissers, waardoor de vangst van de dag diezelfde avond nog op je bord kan liggen.
-
PREMIUMUit Eten
Jeanzz zit avond aan avond mudjevol
Strandpaviljoen Jeanzz in Den Osse zit avond aan avond mudjevol. Het tijdschema is strak. Wie te laat aanschuift moet wat sneller eten, want twee uur later staan de volgende gasten alweer te dringen. Wordt het vanavond een race tegen de klok? -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven? -
PREMIUMMijn favoriet
Frietjes op de Westkappelse Zeedijk: geen enkele andere plek is de omweg zó waard
Sinds ik kinderen heb, ga ik eigenlijk nauwelijks meer uit eten. Te veel gezeur, te veel stress en met alle gerechten die wel worden besteld, maar niet opgegeten, ook te veel geld. Al zijn er uitzonderingen. Bijvoorbeeld op één van de mooiste plekjes van Walcheren: de Westkappelse Zeedijk.