De Houtzaagwerf serveert de vis in zijn geheel: ‘Mensen schrikken wel eens van zo’n beest op hun bord’
Zeeuws etenKORTGENE - Een lommerrijk terras, scharrelende kippen, vrolijk rondfladderende vlinders. Een idyllischere plek dan Uitspanning de Houtzaagwerf bestaat bijna niet. De menukaart is overzichtelijk, de gerechten eenvoudig. En dat willen de uitbaters vooral zo houden.
Delen per e-mail
,,Eten moet vooral lekker zijn’’, zegt Maria Wesdorp die samen met vriend Chris Lenaerts De Houtzaagwerf runt. Zij in de bediening. Hij achter het fornuis samen met Claudia, Youra en Marc. ,,Niet te moeilijk of te ingewikkeld. Gewoon smakelijk en voedzaam.’’
Ruim twee maanden was de voordeur van de Houtzaagwerf op slot in verband met corona. De eerste dag van de heropening was het voor Maria éven spannend om weer eters te ontvangen. ,,Gelukkig was dat na een uurtje over. Maar ik maak me wel zorgen over die nieuwe piek in coronabesmettingen. Ik hoop echt dat we niet weer moeten sluiten.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMZeeland Eet
Zesgangen-thuismenu voor een prikkie: De Kreek in Terneuzen biedt het met kerst
In het voorjaar moest hij El Banco in hartje Terneuzen failliet laten gaan. Noodgedwongen, want in een pandemie twee restaurants drijvende houden, leek exploitant Menno Leeuwenburg een onmogelijke opgave. De Kreek in Terneuzen probeert hij wel met met man en macht te redden. -
PREMIUM
De aanwezigheid van de heer Parkinson was onontkoombaar
Door geleidelijkheid van de dingen in het leven kun je sommige gebeurtenissen niet meer helder zien. Buitenstaanders of veranderingen zijn nodig om zaken weer in perspectief te zien. Zo is het ook met de situatie van mijn ouders. Vergelijk het met een pand dat ze tegenover je aan het bouwen zijn. Eerst denk je dat je niet aan het nieuwe uitzicht kunt wennen en verzet je je, vervolgens hou je per week de vorderingen bij en dan ineens is het klaar en lijkt het net of het er nooit niet heeft gestaan. -
PREMIUMZeeland Eet
Koken met Zeeuwse chef-koks: Ossobuco, het signatuurgerecht van Giovanni Tidili uit Middelburg
MIDDELBURG - Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Deze week: Giovanni Tidili van La Piccola Italia in Middelburg over de ossobuco van zijn vader. -
PREMIUMZeeuwse thuiskoks - video
Met dit recept maak je volgens Rudi uit Aardenburg de allerlekkerste pannenkoeken
-
PREMIUM
Burenliefde in Goes tijdens lockdown: hotel Katoen neemt restaurant Codium tijdelijk in huis
Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat geldt zeker voor hotel & brasserie Katoen in Goes. Dat haalt buurman Codium liefdevol in huis, zodat hotelgasten kunnen genieten van menu’s op hoog niveau.
-
PREMIUMuit eten | video
‘Hiervoor kan ik mijn man, die niet van soep houdt, wakker maken’
Na bijna dertig jaar kookervaring bij Culinair Gilde Zeeland, staat Elma van Winsen behoorlijk haar mannetje in de keuken. Haar kookschrift staat vol mooie recepten met soms ingewikkelde technieken. Toch kiest ze nu voor eenvoud. ,,Deze garnalenbisque kan iedereen maken en is bijzonder smaakvol. Zo lekker dat ik mijn man, die niet van soep houdt, ervoor wakker kan maken.’’ -
PREMIUM
‘Niet veel mensen kennen de tarbot als thuisgerecht en dat is jammer’
Bij Seafarm in Kamperland staan ze bekend om hun mesheften, de diverse schaal- en schelpdieren, de eigen oesters en de zelf gekweekte tarbot. ,,De tarbot is de koning onder de vissen”, zo weet Dave Bout, samen met zijn vader eigenaar van Seafarm. ,,Toch kennen niet veel mensen de tarbot voor de thuisbereiding en dat is jammer.” -
PREMIUMuit eten
Tarbot is de koning onder de zeevissen
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Bart Grahame van De Vijverhoeve in Sint Anna ter Muiden trapt af met een klassieker van zijn vader Jan: tarbot met dijonnaise.