De chocoladetaart met passievrucht van Middelburgse Vicky is lekkerder dan het origineel
Zeeuwse thuiskoks - videoMIDDELBURG - Vicky van Dijk proefde hem voor het eerst op de bruiloft van haar zus. Een taart van witte chocolade met passievrucht. De Middelburgse probeerde hem na te maken en na heel wat pogingen had ze succes. Wat heet: ,,Mijn taart is lekkerder.”
Delen per e-mail
Op het buffet stonden wel acht tot tien taarten uitgestald. Maar geen enkele smaakte Vicky (28) zo goed als de taart met witte chocolade en passievrucht. ,,Toen dacht ik: die ga ik namaken. De combinatie van smaken is super lekker.” Wat maakt de taart zo onweerstaanbaar? ,,De witte chocolade is zoet, de taart is heel machtig. Daar staat het frisse van passievrucht en sinaasappel tegenover. Zelfs als je niet van taart houdt, vind je deze lekker.”
Taart op de kaart
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Auke tovert met veel geduld een krachtige bisque op tafel: ‘Echt heerlijk!’
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Sous-chef Auke Boone van Zilt & Zout in Retranchement maakt kreeftenbisque. -
PREMIUMuit eten
Kreeft hoort bij de voorjaarskriebels
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Sterrenchef Eric van Bochove van ’t Vlasbloemeken in Koewacht maakt kreeft met zeeslaboter. -
PREMIUMZeeland Eet
De ‘kipsalon’ vliegt El Fuego uit
In Domburg stuiten we op een kipsalon. Nee, het is geen tikfout. Het gaat hier niet om het handmatig inkorten van de kuif, maar om een smakelijke takeaway met kip, ui, sla, kaasgratin en knoflooksaus. Bij El Fuego vliegt de kipsalon de deur uit. -
Vleugje Italië uit Tholen
Dit najaar zit een reisje naar een van de zonnige Italiaanse eilanden er niet in. Maar geen nood. Voor de zilte, typisch Italiaanse smaakmaker bottarga hoef je niet eens de provincie uit. Onze bottarga komt uit de Oosterschelde en is op Tholen als ‘Zeeuwse kaviaar’ te koop. -
PREMIUM
Kaas met een Zeeuws luchtje
Het is Nationale Kaasweek, een initiatief van het Vakcentrum voor zelfstandige retailondernemers. In Zeeland doet onder meer Ruben's Kaasspeciaalzaak in Terneuzen mee. Eigenaresse Anja Ruben promoot deze week vooral Noord-Hollandse kazen die in de Zeeuwse lucht zijn afgerijpt. ,,Daardoor krijgt de smaak een vleugje zilt.”
-
PREMIUMvideo
In zuur gegaarde Dutch Yellowtail á la René Leenpoel
-
VIDEO
De koe lo kai van Kim is een winnaar: ‘Alles wat je zelf maakt, is lekkerder’
HULST - Dromen mag. En dus ziet de Kim van de Velde zichzelf best achter de pannen van haar eigen bistro staan. ,,Het zal bij dromen blijven.” Daarom kookt de Hulsterse thuis de sterren van de hemel. Haar koe lo kai is een echte winnaar. -
PREMIUMUIT ETEN
Sushi Lushi in Bruinisse: Sushi ‘per boot’ bij je thuisbezorgd
We kunnen even niet meer op restaurant, zoals de Vlamingen dat zo mooi zeggen. Afhalen en thuisbezorging van maaltijden blijven wel mogelijk. Zus Louise en broer Thomas Hagendijk uit Bruinisse zijn tijdens de eerste horecasluiting in dat gat gesprongen. Hun bedrijfje Sushi Lushi bezorgt Japanse hapjes aan huis.