Jan Maarten van de Vrie van De Boekanier in Nieuwvliet met de veelgevraagde bouillabaisse.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Maarten van de Vrie van De Boekanier in Nieuwvliet met de veelgevraagde bouillabaisse. © Anne Hana

De Boekanier serveert porties waar je u tegen zegt

Na een maaltijd bij De Boekanier in Nieuwvliet-Bad zijn we blij dat we de benen kunnen strekken. De chef van het strandpaviljoen heeft een gulle hand.

  1. We zouden minder moeten gaan voor gemak
    PREMIUM

    We zouden minder moeten gaan voor gemak

    Mijn verbazing was afgelopen week groot toen ik in deze krant las over ‘nieuwe’ groenten. Groente die gemanipuleerd is om ons als consument beter van dienst te zijn en er voor te zorgen dat wij minder gaan weggooien. Het gaat dan bijvoorbeeld om kroppen sla die blaadjes leveren die net zo groot zijn als een hamburgerbroodje (...), mini-bloemkooltjes en broccoli met dunne stelen omdat wij als consument de dikke stelen niet eten, wat ook geldt voor bloemkool die wat gelig is geworden.