PREMIUM
De aanwezigheid van de heer Parkinson was onontkoombaar
Door geleidelijkheid van de dingen in het leven kun je sommige gebeurtenissen niet meer helder zien. Buitenstaanders of veranderingen zijn nodig om zaken weer in perspectief te zien. Zo is het ook met de situatie van mijn ouders. Vergelijk het met een pand dat ze tegenover je aan het bouwen zijn. Eerst denk je dat je niet aan het nieuwe uitzicht kunt wennen en verzet je je, vervolgens hou je per week de vorderingen bij en dan ineens is het klaar en lijkt het net of het er nooit niet heeft gestaan.
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Bij Soep & Sap haal je je gezonde tussendoortjes
Soep is zo oud als het koken zelf. Bovendien is een kop soep een makkelijke, snelle hap die meestal ook nog eens gezond is. Soep & Sap in Middelburg maakt dagelijks verse soep-to-go of bezorgt aan huis, inclusief een snee brood en een appeltje. -
PREMIUMZeeuwse thuiskoks - video
Met dit recept maak je volgens Rudi uit Aardenburg de allerlekkerste pannenkoeken
-
Vleugje Italië uit Tholen
Dit najaar zit een reisje naar een van de zonnige Italiaanse eilanden er niet in. Maar geen nood. Voor de zilte, typisch Italiaanse smaakmaker bottarga hoef je niet eens de provincie uit. Onze bottarga komt uit de Oosterschelde en is op Tholen als ‘Zeeuwse kaviaar’ te koop. -
PREMIUMuit eten
Hof van Holland in Tholen heeft gamba’s in kreeftensaus om voor om te rijden
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Marja van Dijke van Hof van Holland in Tholen kookt gamba’s in kreeftensaus. -
PREMIUM
‘Niet veel mensen kennen de tarbot als thuisgerecht en dat is jammer’
Bij Seafarm in Kamperland staan ze bekend om hun mesheften, de diverse schaal- en schelpdieren, de eigen oesters en de zelf gekweekte tarbot. ,,De tarbot is de koning onder de vissen”, zo weet Dave Bout, samen met zijn vader eigenaar van Seafarm. ,,Toch kennen niet veel mensen de tarbot voor de thuisbereiding en dat is jammer.”
-
PREMIUMZeeland eet
Goese pekingeend bij De Brass is ode aan oosterse keuken: ‘Gasten verrassen past bij ons’
GOES - Na zestien jaar is Jeroen van Waarde echt thuis in zijn ‘tweede huis’. De voormalig chef van d’Anvers is nu eigenaar van De Brass in hartje Goes. -
PREMIUMZeeuws eten
Eén van de grootste witlofverpakkers van Europa huist in Sint Philipsland
Witlof is een wintergroente, maar de knapperige stronkjes liggen het jaarrond in de schappen. Dat is mogelijk dankzij moderne inpandige teelt. Maar nu het geheim: één van de grootste witlofverpakkers van Europa huist in Sint Philipsland. Bij Reijnpack gaan jaarlijks miljoenen kilo’s wit- en roodlof de deur uit. -
Barista Rob Clarijs heeft eigen koffiemerk De Zeeuwse Branding
Lange tijd had Rob Clarijs vrijwel niks met koffie. Tot hij de smaak van het bakkie troost te pakken kreeg. Inmiddels heeft hij een eigen merk koffiebonen. De pakken De Zeeuwse Branding vinden normaal gesproken goed hun weg naar de klant, maar nu cafés en restaurants gesloten zijn, ligt alles bijna stil. Bijna.