Volledig scherm
PREMIUM
Souschef Damy Schreiner (links) en eigenaar en chef-kok Dennis Willems. © Ruben Oreel

Daslook, judasoren, ereprijs. Proeven van de wilde natuur bij Morille

Recensie restaurant MorilleKOUDEKERKE - Dennis Willems van Morille in Koudekerke doet gewoon zijn eigen ding. Hij wil ons de ziel van de natuur laten proeven.

Daslook, judasoren, ereprijs. Wilde eetbare planten, maar wat maak je er vervolgens mee? Chef-kok Dennis Willems (36) van restaurant Morille verdiept zich al jaren in wildpluk. Regelmatig duikt hij met een rugzakje de natuur in. Om de oermens naar boven te halen. Te leven van wat de natuurlijke voorraadkast op dat moment biedt. 

De gepassioneerde bushcrafter combineert deze hobby met koken voor zijn gasten. Drie keer per week trekt hij de duinen in met souschef Damy Schreiner. Alle wilde planten die de koks daar bij elkaar scharrelen, komen op tafel. ,,Zo gaaf’’, zegt Dennis. ,,Juist het groen waarvan niemand weet dat het eetbaar is, verwerken we in de gerechten. Daarnaast gebruiken we de teelt uit onze moestuin. Ook vlees en vis zijn Zeeuws. Wekelijks vernieuwen we een gerecht, zo gaan we met de seizoenen mee.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement