Chez Pierre in Nieuwvliet kookt verrukkelijk klassiek
recensieIn het nietige Nieuwvliet vissen we een pareltje op. Alles glanst bij Chez Pierre, waar het team ons zwachtelt in Vlaamse gastronomische weelde.
Een waterkoude wind waait door de Dorpsstraat. Geen wonder dat de vierhonderd zielen die Nieuwvliet telt, zich wijselijk achter de gordijnen verschansen. Er is stiekem wel leven in de brouwerij. Het dorpje, dat zijn naam leent aan de toeristische badplaats Nieuwvliet-Bad, telt zomaar twee restaurants. Vlaamse lekkerbekken houden die zaken op de been.
Bij Chez Pierre vinden we wat de zuiderburen in Zeeland zoeken: de Franse klassieke keuken, met flinke porties tegen twee maal modaal prijzen. Chef Andy de Meester en zijn gade, gastvrouw Greetje Huyghe, doen hier wat ze al jarenlang deden in Céleste in Zuidzande. Het Vlaamse stel verkaste in 2019 naar Nieuwvliet, waar het onder één dak Chez Pierre en hotel Maurice uitbaat. Chez Pierre is een knipoog naar de oorspronkelijke naam van Nieuwvliet: Sinte Pier.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMvraag & antwoord
Alles wat je (niet) wilt weten over de hybride warmtepomp
Wie vanaf 2026 zijn cv-ketel wil vervangen, moet een hybride warmtepomp installeren, zo maakte het kabinet vandaag bekend. Maar past een warmtepomp in elk huis, wat kost-ie en zijn er wel voldoende monteurs? -
PREMIUMuit eten
Spuiplein 41 in Breskens weet wat te doen met rabarber
Vlees eten in Breskens is als vloeken in de kerk. Toch doen we het bij Spuiplein 41, waar het dessert de show steelt. -
Superbespaarder
Jasmina: ‘Door onze buffer hebben we het altijd gered en geen dag zonder eten gezeten’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jasmina Borgeld (36), die van haar moeder leerde om creatief met geld te zijn. -
PREMIUM
Met FERM Bistrot komt de horecadroom van Claudia en Joost uit
-
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’
Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
-
PREMIUMUit Eten
Bij de Gouden Bock komt alles goed
-
PREMIUM
Een goed jaar voor de Jonagold-appels, met dank aan de Schelde
VOGELWAARDE - Herman en Magda Vereecken uit Vogelwaarde telen naast pruimen en peren tevens appels. ,,Voor de vroege appels was het een slecht jaar”, vertelt Herman. ,,Afgelopen voorjaar was er nog laat sprake van nachtvorst en dan zijn er geen bijen om te bestuiven. Gelukkig bloeiden onze Jonagold-bomen pas later, waardoor deze wel tjokvol met appels hangen.’’ -
PREMIUMUit Eten
De sgroppino bij Brasserie Mood stemt ons vrolijk
Brasserie Mood in Burgh-Haamstede kregen we als tip van een inwoner van Schouwen. Daar hebben we geen spijt van. De sgroppino is er verrukkelijk.