Chef-kok Alex Buiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Alex Buiten. © Camile Schelstraete

Chef-kok Alex Buiten van Escobar in Breskens maakt geestverruimende zalmtartaar

Ook nu restaurants op het punt staan volledig te heropenen, blijft deze krant chef-koks een podium bieden. In de rubriek Zeeland Eet in 2021 vragen we ze hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: chef-kok Alex Buiten van Escobar in Breskens maakt zalmtartaar.

  1. We zouden minder moeten gaan voor gemak
    PREMIUM

    We zouden minder moeten gaan voor gemak

    Mijn verbazing was afgelopen week groot toen ik in deze krant las over ‘nieuwe’ groenten. Groente die gemanipuleerd is om ons als consument beter van dienst te zijn en er voor te zorgen dat wij minder gaan weggooien. Het gaat dan bijvoorbeeld om kroppen sla die blaadjes leveren die net zo groot zijn als een hamburgerbroodje (...), mini-bloemkooltjes en broccoli met dunne stelen omdat wij als consument de dikke stelen niet eten, wat ook geldt voor bloemkool die wat gelig is geworden.