Burenliefde in Goes tijdens lockdown: hotel Katoen neemt restaurant Codium tijdelijk in huis
Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat geldt zeker voor hotel & brasserie Katoen in Goes. Dat haalt buurman Codium liefdevol in huis, zodat hotelgasten kunnen genieten van menu’s op hoog niveau.
Delen per e-mail
Aan de Goese Vlasmarkt openden chef-kok Wouter Kik en gastheer Jean Luc Etienne vorig jaar hun pareltje Codium. Een restaurant in het hogere segment, want dat ontbrak nog in de Bevelandse stad. Het ervaren span wist datzelfde jaar de PZC Award Restaurant van het Jaar in de wacht te slepen. Ook was Codium de hoogste binnenkomer in de restaurantgids GaultMillau. Daarna ging het rap. Van heinde en ver tuften lekkerbekken naar Goes om de geraffineerde gerechten van chef Wouter te proeven en zich te wentelen in de gastvrije donzen deken van gastheer Jean Luc.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMZeeuws eten
Eén van de grootste witlofverpakkers van Europa huist in Sint Philipsland
Witlof is een wintergroente, maar de knapperige stronkjes liggen het jaarrond in de schappen. Dat is mogelijk dankzij moderne inpandige teelt. Maar nu het geheim: één van de grootste witlofverpakkers van Europa huist in Sint Philipsland. Bij Reijnpack gaan jaarlijks miljoenen kilo’s wit- en roodlof de deur uit. -
Barista Rob Clarijs heeft eigen koffiemerk De Zeeuwse Branding
Lange tijd had Rob Clarijs vrijwel niks met koffie. Tot hij de smaak van het bakkie troost te pakken kreeg. Inmiddels heeft hij een eigen merk koffiebonen. De pakken De Zeeuwse Branding vinden normaal gesproken goed hun weg naar de klant, maar nu cafés en restaurants gesloten zijn, ligt alles bijna stil. Bijna. -
PREMIUMkoken en eten
De 6 Linden in Heille is gastronomisch paradijs
Hoe twee stedelingen plattelandsmensen werden door een oude boerderij om te bouwen tot restaurant en binnenkort ook B&B. In een notendop is dat het verhaal van Eelke Mol en Jesse Verdonk van restaurant De 6 Linden in Heille in West-Zeeuws-Vlaanderen. -
PREMIUM
Koken met Zeeuwse chef-koks: zo maak je mossels op Thaise wijze
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Deze week: Marco Verspeten van Brasserie Sailor’s Inn in Bruinisse kookt mossels op Thaise wijze. -
PREMIUMZeeuws eten
De Houtzaagwerf serveert de vis in zijn geheel: ‘Mensen schrikken wel eens van zo’n beest op hun bord’
KORTGENE - Een lommerrijk terras, scharrelende kippen, vrolijk rondfladderende vlinders. Een idyllischere plek dan Uitspanning de Houtzaagwerf bestaat bijna niet. De menukaart is overzichtelijk, de gerechten eenvoudig. En dat willen de uitbaters vooral zo houden.
-
PREMIUMcolumn margot verhaagen
Die twee weken waren altijd zo voorbij
Op een of andere manier komen deze dagen de herinneringen aan vakanties met mijn ouders als vanzelf langs. Vaak waren dat actieve vakanties met lange wandelingen, fietstochten en museumbezoek. Dat vond ik toen niet altijd even leuk, terwijl ik daar nu juist zelf erg van geniet. -
PREMIUM
‘Niet veel mensen kennen de tarbot als thuisgerecht en dat is jammer’
Bij Seafarm in Kamperland staan ze bekend om hun mesheften, de diverse schaal- en schelpdieren, de eigen oesters en de zelf gekweekte tarbot. ,,De tarbot is de koning onder de vissen”, zo weet Dave Bout, samen met zijn vader eigenaar van Seafarm. ,,Toch kennen niet veel mensen de tarbot voor de thuisbereiding en dat is jammer.” -
PREMIUMZEEUWS ETEN
Reusachtige carpaccio van Bistro Zeelandia in Colijnsplaat doet de kaken naar beneden vallen
COLIJNSPLAAT - Huisgemaakte kaaskroketten voor 5,50 euro. Het klinkt als iets uit een ver verleden, maar in Bistro Zeelandia in Colijnsplaat is het heel normaal. ,,Uit eten gaan hoeft helemaal niet duur te zijn.”