Brasserie De Kraag heeft fraaie vlonderterrassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Brasserie De Kraag heeft fraaie vlonderterrassen. © Anne Hana

Brasserie De Kraag tussen Terneuzen en Zaamslag moet nog wat bijvijlen

Recensie’s Zomers kun je er zelfs per boot naar toe. En daarna dineren op het terras naast het wuivende riet. Je kunt je er ook een stuk in je kraag drinken, maar in Brasserie De Kraag draait het toch vooral om eten.

Het restaurant met zijn fraaie vlonderterrassen bevindt zich in een niemandsland tussen Terneuzen en Zaamslag, aan de oostkant van de Otheense Kreek. Omringd door water en landerijen moet dit ’s zomers een paradijsje zijn. Het etablissement bestaat trouwens al een eeuwigheid. Vroeger was het een palingrestaurant, de laatste jaren een Thais restaurant. Nicky Koole en Manouk Visser, twee jonge ambitieuze blondines, besloten de zaak in 2018 nieuw leven in te blazen. Zo werd De Kraag geboren. De naam van de brasserie stoelt op geografische aanduidingen zoals De Kraagbrug en de wijk Kraaglanden.

Leuke brasserie?

Binnen is het deze avond een herrie. Een groep gasten van een fitnessbedrijf oefent vanavond de stembanden. Terwijl PSV in de Arena het hoofd moet buigen voor Ajax, mompelen we dat we de cliëntèle van De Kraag met gemak een supportersvak overstemt. Daarentegen ziet de service ons allerminst over het hoofd. Drie verschillende medewerkers, inclusief Nicky, komen langs om te vragen wat we willen drinken. Nou ja, beter drie dan geen.

  1. Bakken vol aardbeien bij fruitboerderij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restaurants ligt stil
    PREMIUM
    Zeeuws eten

    Bakken vol aardbeien bij fruitboer­de­rij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restau­rants ligt stil

    OUWERKERK - Dat genot soms samengaat met gezondheid, bewijst de aardbei. Rood en rijp smaakt en ruikt deze schijnvrucht bijna zo bedwelmend als de eerste zomerdagen. Daarnaast knalt de rode rakker ook nog eens van de vitamine C, nodig voor de weerstand. Dat komt mooi uit, want de zomerkoninkjes van Wim en Joleen Remeeus van Fruitboerderij Remeeus in Ouwerkerk liggen klaar om ervan te smullen.