Sabine Salm serveert zeebaars van de lavagrill aan Astrid en Jack Brus. Hun hondje Leske mag gewoon mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Sabine Salm serveert zeebaars van de lavagrill aan Astrid en Jack Brus. Hun hondje Leske mag gewoon mee. © Marieke Mandemaker


Jeanzz zit avond aan avond mudjevol

Uit EtenStrandpaviljoen Jeanzz in Den Osse zit avond aan avond mudjevol. Het tijdschema is strak. Wie te laat aanschuift moet wat sneller eten, want twee uur later staan de volgende gasten alweer te dringen. Wordt het vanavond een race tegen de klok?

 1. Overal stalletjes langs de weg; je hoeft alleen nog maar te stoppen #5
  PREMIUM

  Overal stalletjes langs de weg; je hoeft alleen nog maar te stoppen #5

  Hoe leuk is het om overal stalletjes langs de weg te zien. Als je het over lokaal eten hebt is dit wellicht wel het summum. Mensen die hun eigen producten uit de tuin of van het land zo verkopen. Vruchten, groenten, zelfgemaakte jams, eieren of honing. Er zijn zelfs stalletjes waar je met de pin kunt betalen. Wanneer je er op gaat letten, zullen ze je niet ontgaan. Dan is het alleen nog een kwestie van stoppen.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”