PREMIUM
Tafelen bij Zeeuws Meisje is dik in orde
Byron en Regina stoppen ziel en zaligheid in Tafelen bij Zeeuws Meisje. Naast de gastvrijheid zijn vooral de wijnen een omweg naar Zierikzee waard.
Weet je nog? Die reclame van Zeeuws Meisje? ,,Hin cent tevee oor’’, roept een jongedame vanonder haar zondagse kap met blinkende gouden stikken. Jarenlang levert het ons Zeeuwen - zéér onterecht - een imago van zuinigheid op. Nu is er Tafelen bij Zeeuws Meisje in Zierikzee. Amper een jaar geleden opent het restaurant haar deuren. En dus karren we op een zonnige dag naar de monumentenstad. Eens kijken of dit restaurant alle vooroordelen wegneemt en ons rijkelijk beloont uit de Zeeuwse schatkamer van heerlijkheden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Ik heb er af en toe behoefte aan een stap naar achteren te doen en van een afstand te kijken wat er gebeurt
We leven in een tijd vol tegenstellingen, tenminste zo ervaar ik het. Soms vind ik het lastig om dit alles in perspectief te blijven zien en niet ook in hokjes te gaan denken, al ligt dat op de loer. -
PREMIUMUit Eten
Mossels & Meer in Oostkapelle: de kip is een dijenkletser!
In de supermarkt rijzen de prijzen de pan uit, maar bij Mossels & Meer in Oostkapelle doen ze niet aan inflatiecorrectie. Nog geen drie tientjes kost het royale driegangenmenu. En het smaakt nog ook. -
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret. -
PREMIUMUit Eten
De vegetarische burger van Soif in Vlissingen komt in de buurt van het echte werk
We tafelen bij Soif, op een avond dat Vlissingen onderloopt. We eten een prima vegetarische burger van maïs en avocado. -
Energierekening
Ruud is van de variabele contracten: ‘Met de huidige energieprijzen pakt dat wat minder uit’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ruud Koot (60) uit Amersfoort.
-
PREMIUMUit Eten
Bij Nolet’s Vistro proef je de zee op je bord
Vlamingen gaan graag ‘op restaurant’ in Yerseke, dat slechts op een half uurtje van Antwerpen ligt. Ze eten het liefst vis, schelp- en schaaldieren zonder fratsen. Dat is precies waarvoor je bij Nolet’s Vistro moet zijn. -
PREMIUM
Italiaanse verwennerij bij Da Roberto
Voor puike Italiaanse gerechten hoef je niet per se naar Sardinië. Aan de Grevelingen zit Da Roberto, een fijn verwenrestaurant. -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt.