Bij van Dijk in Koewacht houdt het bij de klassiekers
Zeeland eetOoit was het een café in Koewacht waar je bij je pintje een biefstuk kon bestellen. Tegenwoordig staat Bij van Dijk in de regio bekend als modern restaurant met een klassieke kaart. Ook nu de deur op slot is, vindt de paling in ’t groen gretig aftrek.
Delen per e-mail
,,Natuurlijk staat onze paling ook op het bezorg- en afhaalmenu’’, zegt Niki van Dijk die samen met haar man Harald en hun twee dochters Naomi en Luna het familierestaurant runt. ,,Dat is onze specialiteit.’’
Bij van Dijk in het Zeeuws-Vlaamse Koewacht was vroeger het ‘cafeetje op de hoek’, eigendom van de ouders van Harald. ,,Op een gegeven moment ging de vader van Harald biefstukjes en paling bakken voor de gasten’’, zegt Niki. ,,Toen wij het café tweeëntwintig jaar geleden overnamen, hebben we het verder uitgebouwd tot restaurant. Met de paling in ’t groen zijn we bekend geworden in de streek. Daar zijn we best trots op.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMCOLUMN MARGOT VERHAAGEN
Bij de wortel aangetast
Het leven van mijn ouders is aan de wortel aangetast. Die uitdrukking heb ik niet van mijzelf, maar dat schreef Vincent van Gogh in een brief aan zijn boer Theo vanuit Auvers-sur-Oise. Hij probeerde daarmee zijn triestheid en eenzaamheid uit te drukken. Gelukkig voor ons schilderde hij vervolgens een paar prachtige doeken. -
PREMIUMuit eten
In de tuin van El Mosquito waan je je op een Zuid Spaanse hacienda
Voor onvervalst Spaans eten hoef je niet naar Spanje. Dat vind je ook in Zeeland. Zoals bij het nieuwe restaurant El Mosquito in de Sint Janstraat in Middelburg. Niet alleen de gerechten hier komen van het Iberisch schiereiland, ook de voertaal in de keuken is Spaans. -
PREMIUM
Knorren van geluk: Kees Visser van Cristó maakt spareribvingers
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Kees Visser van restaurant Cristó in Zierikzee maakt spareribs. -
PREMIUMZeeland eet
Da Silvano in Middelburg brengt alleen het ware Italië
MIDDELBURG - Kom bij Silvan Claassens niet aan met de Hollandse waterbom. Alleen échte producten komen zijn Italiaanse traiteur- en delicatessenzaak Da Silvano binnen. ,,Ik gebruik tomaten uit Sicilië. Klanten willen kwaliteit en niet genept worden.” -
PREMIUM
Tupperware en het geluk van een hapje slagroom
Het was toch wel een beetje schrikken toen ik in deze krant las dat Tupperware er helemaal mee gaat stoppen. Ja, ook ik bezocht wel eens een Tupperware-party in het verleden. Hilarische avonden waren dat samen met een paar vriendinnen.
-
PREMIUMvideo
Forza Italia: Janneke’s pollo con pesto
Het is een verzoeknummer van vrienden. En komen de kinderen weer eens thuis, dan staat het ook hoog op de smullijst. Insiders weten wat er dan in huize Allewijn op tafel verschijnt: Janneke’s kip met pesto! -
PREMIUMUIT ETEN
De gehaktballen van In de Gouwe Gheijt in Grijpskerke smaken als vroeger thuis
De eigenaren van In de Gouwe Gheijt in Grijpskerke waren lekker op dreef afgelopen zomer. Naast vaste gasten deden veel toeristen het eetcafé aan. Nu ze voor de tweede keer de deur moeten sluiten, houden ze hun adem in. -
video
‘Pasta fiep fiep fiep’ is altijd een succes bij hobbykok Thijs uit Middelburg
In de woonkeuken van Thijs van der Schaaf in Middelburg wappert vandaag de Italiaanse vlag. Zijn favoriete keuken, omdat de Italianen met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht weten te maken. Dat geldt ook voor zijn zelfbedachte creatie: ‘pasta fiep fiep fiep’, zalmfiletrolletjes met pancetta, lintpasta en zeekraal.