PREMIUM
Bij In de Bakkerij maken ze croissants met hooiboter
Beoefenaars van ambachtelijke beroepen zoals de bakkers hebben het moeilijk. Niet alleen het personeelstekort speelt hen parten, de hoge energie- en grondstofprijzen vormen een bedreiging voor deze bedrijfstak. Alleen een straatbeeld zonder warme bakkers en de geur van versgebakken brood, daar moet je toch niet aan denken? We volgen komende weken ambachtelijke Zeeuwse bakkers en tekenen hun verhaal op. Deze week Renée Looman van In de Bakkerij uit Goes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
PREMIUMuit eten
Diego en Elisa van trattoria La Barca in Goes beheersen de kunst van de eenvoud
GOES - We ontwaren een magisch samenspel van smaken in de ragù della famiglia van La Barca in Goes. -
PREMIUMuit eten
Bij BRU 17 is het vis wat de pot schaft
In Bruinisse eet je mosselen, of vis, dat mag duidelijk zijn. Omgeven door water, gelegen aan de kop van Duiveland vinden we daar het bewijs van. BRU 17 belooft vis, schaal- en schelpdieren uit lokale wateren. Met korte lijntjes naar de regionale vissers, waardoor de vangst van de dag diezelfde avond nog op je bord kan liggen. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Met video1
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs.
-
PREMIUMzomerserie: mijn favoriet
De ondergaande zon op je bord
Wat doe je als je een vriendin en een zoon hebt die geweldig koken, en je uit eten wilt zonder het gevoel te hebben dat je thuis toch lekkerder eet? Dan laat je je verrassen bij de Houtzaagwerf onder een dijk net buiten Kortgene. De Houtzaagwerf is een restaurant zonder enige opsmuk maar met eten dat telkens verrast en een ambiance die zeker op een een mooie zonnige dag niet is te overtreffen. -
-
-
PREMIUM
Bij de Visloods gaat de mooiste vis zo van de boot naar de winkel
Op een of andere manier lijkt het altijd net alsof mensen met Kerstmis, wanneer ze extra hun best willen doen op een lekker maal, meer vis kopen. En dat is ook zo weten ze bij de Visloods in Vlissingen. -
PREMIUMUit eten
De chef van De Tol is een klassiek talent
Bij De Tol in Eede is het ons-kent-ons. Dit restaurant op loopafstand van Vlaanderen trekt al sinds decennia dezelfde gasten. Ze komen voor de klassiekers op de kaart. Die zijn misschien niet helemaal van deze tijd, maar wel met veel liefde bereid.