Bij Alexander’s snoepen we van verslavend lekkere fettuccine met truffelboter
Uit EtenHet menu bij Alexander’s Restaurant in Moriaanshoofd is op Franse leest gestoeld. Toch maken we hier een ware tour culinaire langs verschillende landen, met zelfs een uitstapje naar Japan.
Gelukkig weten we de weg. Tussen Zierikzee en Haamstede, bij de molen, slaan we een polderweggetje in. Een paar honderd meter verderop ligt het Hof van Alexander, een landgoed met hotel, paardentrainingscentrum en restaurant. Op het parkeerterrein is het nog doodstil. We zijn vroeg. Het restaurant boven het paardentrainingscentrum opent om zes uur. Om de eetlust op te wekken, strekken we de benen in het naastgelegen natuurgebied Tureluur. Vogels kwetteren er hun avondlied. Om beurten duiken ze naar beneden in het water dat oranje kleurt in de ondergaande zon.
Trek gekregen?
Nou en of. Inmiddels is het donker en fris. Dus gauw naar binnen. In de lobby lopen we chef Alwin Steijger tegen het lijf. Hij bestiert sinds de opening van het restaurant in 2016 de keuken. Spontaan en met een brede lach heet hij ons welkom. ,,Ik ga vanavond voor u koken. We hebben knolselder met Stellendamse garnalen, fazantenborst met foie gras en fettuccine met pancetta”, somt hij op. Verbouwereerd kijkt hij ons aan als we opbiechten dat we vanavond geen vlees eten. Wel vis en vegetarisch, zoals doorgegeven bij de reservering. ,,Is mij niet bekend, ik kook geen vegetarische gerechten. Maar ik hoor straks meer van onze maître. Zij staat u al op te wachten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUMUit eten
De chef van De Tol is een klassiek talent
Bij De Tol in Eede is het ons-kent-ons. Dit restaurant op loopafstand van Vlaanderen trekt al sinds decennia dezelfde gasten. Ze komen voor de klassiekers op de kaart. Die zijn misschien niet helemaal van deze tijd, maar wel met veel liefde bereid. -
PREMIUMrecensie
Goed dineren aan het Veerse Meer bij restaurant Oranjeplaat
Restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden ligt wat afgelegen. Maar het biedt goed eten, mooi opgemaakte borden, vriendelijke bediening en een mooi uitzicht. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUMUit Eten
Bij restaurant Mia’s in Axel is het elke dag feest
Een exotisch ogende patio, een hip en sfeervol terras én een comfortabel restaurantgedeelte. Bij Mia's in Axel gaat dit hand in hand. Bovendien wordt het gecombineerd met Zeeuws-Vlaamse gastvrijheid.
-
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
-
-
PREMIUMUit Eten
Daar waar Zeeland België kust, vinden we ons heil in Heille
Naarmate we verder het donkere Zeeuws-Vlaamse land inrijden, hoe stiller we worden. We komen door gehuchtjes met gezellige eettentjes waar de kaarsjes branden en mensen samen het glaasje delen. -
PREMIUMuit eten
Bij Karel V smullen we in huiskamersfeer
In het monumentale Restaurant Karel V in Goes treffen we een hedendaagse keukenbrigade. De vis is top. Klassiek, maar wel met een geheel eigen twist.