Barista Rob Clarijs in Café de Biet in Zierikzee. ,,Als je De Zeeuwse Branding eenmaal geproefd hebt, ben je verkocht.”
Volledig scherm
Barista Rob Clarijs in Café de Biet in Zierikzee. ,,Als je De Zeeuwse Branding eenmaal geproefd hebt, ben je verkocht.” © Sandra Schimmelpennink

Barista Rob Clarijs heeft eigen koffiemerk De Zeeuwse Branding

Lange tijd had Rob Clarijs vrijwel niks met koffie. Tot hij de smaak van het bakkie troost te pakken kreeg. Inmiddels heeft hij een eigen merk koffiebonen. De pakken De Zeeuwse Branding vinden normaal gesproken goed hun weg naar de klant, maar nu cafés en restaurants gesloten zijn, ligt alles bijna stil. Bijna.

 1. De aanwezigheid van de heer Parkinson was onontkoombaar
  PREMIUM

  De aanwezig­heid van de heer Parkinson was onontkoom­baar

  Door geleidelijkheid van de dingen in het leven kun je sommige gebeurtenissen niet meer helder zien. Buitenstaanders of veranderingen zijn nodig om zaken weer in perspectief te zien. Zo is het ook met de situatie van mijn ouders. Vergelijk het met een pand dat ze tegenover je aan het bouwen zijn. Eerst denk je dat je niet aan het nieuwe uitzicht kunt wennen en verzet je je, vervolgens hou je per week de vorderingen bij en dan ineens is het klaar en lijkt het net of het er nooit niet heeft gestaan.
 2. Intocht
  PREMIUM

  Intocht

  Het is al heel wat jaren geleden dat ik samen met de oudste Man mocht meevaren op de sinterklaasboot. We ontvingen destijds per post een brief van de sint zelf (die hebben we nog!) dus dat maakte het extra bijzonder. Het was wel uitkijken om dit Mannetje achter de schermen zo te positioneren dat hij niet zag dat de sint en zijn pieten zich nog aan het opmaken waren en zich voorbereidden op de intocht. Maar wat was het een feest om zo de stad binnen te varen en mee te zwaaien naar alle mensen die langs de kant stonden te zingen, springen en te zwaaien.
 1. Middelbare scholieren zijn terug in de klas: 'Fijner dan achter de laptop'
  Play

  Middelbare scholieren zijn terug in de klas: 'Fijner dan achter de laptop'

 2. Lilianne Ploumen: 'Natuurlijk moet de tunnel tolvrij worden'
  Play

  Lilianne Ploumen: 'Natuurlijk moet de tunnel tolvrij worden'