Bakkerijzz drijft op bijzondere bakkers
Zeeuws etenOverdag geen schrale bierlucht van de cafés in de Beddewijkstraat in Middelburg, maar de eetlust opwekkende geur van vers brood en koekjes. Bakkerijzz is een bijzondere bakkerij, met bijzondere bakkers.
Delen per e-mail
De elf in bakkersbuis gestoken jongeren die bij Bakkerijzz werken, hebben een verstandelijke beperking. Dagelijks verzorgen ze de koekjes, het brood en de taarten voor Eiggenwijzz, de eigen brasserie in de Langeviele. ,,Totdat de mensen van restaurant Zanzibar op de Markt onze cheesecake proefden’’, vertelt Michelle Bartlett, een van de leidinggevenden. ,,Die vonden ze zo lekker dat ze die op hun eigen kaart wilden. Nu leveren we daar elke week tien verse cheesecakes af. En onze bolussen gaan naar café De Zaak, iets verderop.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Barista Rob Clarijs heeft eigen koffiemerk De Zeeuwse Branding
Lange tijd had Rob Clarijs vrijwel niks met koffie. Tot hij de smaak van het bakkie troost te pakken kreeg. Inmiddels heeft hij een eigen merk koffiebonen. De pakken De Zeeuwse Branding vinden normaal gesproken goed hun weg naar de klant, maar nu cafés en restaurants gesloten zijn, ligt alles bijna stil. Bijna. -
PREMIUM
EETRUBRIEK De vis is dik in orde bij De Zeezot in Westkapelle
Als je vanaf de zeedijk het dorp Westkapelle in fietst zonder te remmen, dan kom je tot stilstand bij Brasserie de Zeezot. Een afstandje van niks. Vandaar dat de vis er spartelvers is. Gasten kunnen er weer volop van genieten. -
PREMIUM
Vlees van eigen mesterij uit Schoondijke
November is de slachtmaand. We gaan deze maand op bezoek bij Zeeuwse slagers die nog zelf slachten, zoals Peter Tresonie uit Schoondijke. -
Vleugje Italië uit Tholen
Dit najaar zit een reisje naar een van de zonnige Italiaanse eilanden er niet in. Maar geen nood. Voor de zilte, typisch Italiaanse smaakmaker bottarga hoef je niet eens de provincie uit. Onze bottarga komt uit de Oosterschelde en is op Tholen als ‘Zeeuwse kaviaar’ te koop. -
PREMIUM
Zeeuws eten Hip tomatensap boordevol Zeeuwse ingrediënten
Alcoholvrije drankje zijn helemaal in deze zomer. Het is niet alleen daarom dat Nick Brill, als sterren-chef werkzaam bij The Jane in Antwerpen, het alcoholvrije tomatensap Mary V ontwikkelde.
-
PREMIUM
De platte oester is nogal eigenwijs
,,Alles wat we hier doen, is voor de consument bedoeld,” aldus Marco Dubbeldam van Stichting Zeeschelp aan de Jacobahaven te Kamperland. ,,We verrichten onderzoek op het gebied van aquacultuur. Daarnaast leveren we faciliteiten aan andere bedrijven die een mariene nodig hebben.” -
PREMIUM
Zeeuws eten De Houtzaagwerf serveert de vis in zijn geheel: ‘Mensen schrikken wel eens van zo’n beest op hun bord’
KORTGENE - Een lommerrijk terras, scharrelende kippen, vrolijk rondfladderende vlinders. Een idyllischere plek dan Uitspanning de Houtzaagwerf bestaat bijna niet. De menukaart is overzichtelijk, de gerechten eenvoudig. En dat willen de uitbaters vooral zo houden. -
PREMIUM
Zeeuws eten Zeeuws Genieten haalt Frankrijk naar de polder van Waarde
Zo’n vijf uur rijden van Parijs vind je in Waarde een table d’hôtes. Naar goed Frans voorbeeld verzorgt Iris Goud op minicamping Zeeuws Genieten wekelijks een eenvoudige, doch voedzame maaltijd waar je zo bij kan aanschuiven.