1. Bakken vol aardbeien bij fruitboerderij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restaurants ligt stil
  PREMIUM
  Zeeuws eten

  Bakken vol aardbeien bij fruitboer­de­rij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restau­rants ligt stil

  OUWERKERK - Dat genot soms samengaat met gezondheid, bewijst de aardbei. Rood en rijp smaakt en ruikt deze schijnvrucht bijna zo bedwelmend als de eerste zomerdagen. Daarnaast knalt de rode rakker ook nog eens van de vitamine C, nodig voor de weerstand. Dat komt mooi uit, want de zomerkoninkjes van Wim en Joleen Remeeus van Fruitboerderij Remeeus in Ouwerkerk liggen klaar om ervan te smullen.
 1. De Moriaan: we missen de gezelligheid in het wijnlokaal
  PREMIUM
  zeeuws eten

  De Moriaan: we missen de gezellig­heid in het wijnlokaal

  MIDDELBURG - De maandelijkse wijnproeverijen zijn geschrapt. In het wijnlokaal van De Moriaan in Middelburg blijft voorlopig de kurk op de fles. De verplichte sluiting van de horeca gaat ook deze ondernemers niet in de koude kleren zitten. De bar levert nu niets op en ook de verkoop aan restaurants is weggevallen. ,,Dat scheelt toch zeker de helft in omzet’’, zegt Niek van Helleman, samen met Gertjan Franke eigenaar van de zaak.
 1. Ik denk dat we nu moeten doen waar wij Zeeuwen goed in zijn
  column margot verhaagen

  Ik denk dat we nu moeten doen waar wij Zeeuwen goed in zijn

  Liever schrijf ik niets over politiek, maar vandaag even wel. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn veel Zeeuwen in debat in Den Haag. Natuurlijk, het had er langer alle schijn van, dat het niets zou worden tussen Defensie, de mariniers en Zeeland. Hoe jammer ook en voor mij tevens onbegrijpelijk. Vooral het feit dat ze achter ‘onze’ rug om alternatieven onderzochten, maakte het tot een stinkende zaak. Hulde aan ‘onze’ commissaris trouwens.