Vurnon Anita in zijn periode bij Willem II.
Volledig scherm
Vurnon Anita in zijn periode bij Willem II. © BSR Agency

Vurnon Anita vervolgt loopbaan bij CSKA Sofia

Vurnon Anita maakt het seizoen af bij CSKA Sofia. De 30-jarige middenvelder was transfervrij na zijn vertrek bij Leeds United.

,,Ik ben blij dat ik voor CSKA mag uitkomen", vertelt Anita op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. ,,Ik ben ambitieus en wil snel integreren in de spelersgroep. Ik wil er dit seizoen alles aan doen om een prijs te pakken. Ik ben hier goed ontvangen en verwacht geen problemen. Ik ben fit, want ik heb de afgelopen maanden meegetraind bij Ajax."

Anita debuteerde bij Ajax in het profvoetbal en vertrok in 2012 naar Newcastle United. Hij tekende drie jaar geleden bij Leeds United, dat hem in 2018 voor een seizoen verhuurde aan Willem II.

Anita speelde drie interlands voor het Nederlands elftal.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.