Lars Veldwijk scoorde dit seizoen al twee keer als invaller voor het gepromoveerde Sparta.
Volledig scherm
Lars Veldwijk scoorde dit seizoen al twee keer als invaller voor het gepromoveerde Sparta. © foto: Carla Vos

Veldwijk slaat lucratief aanbod vanuit Iran af: ‘Ik volg mijn gevoel’

Nog een weekLars Veldwijk (27) blijft voorlopig bij Sparta. De spits en international van Zuid-Afrika heeft gisteren een lucratief aanbod vanuit Iran afgeslagen. Tot 21 augustus krijgt hij de tijd alsnog te vertrekken bij de Rotterdamse club. Lukt hem dat niet, dan houdt de technische leiding hem aan zijn contract. Technisch manager Henk van Stee: ,,Als club moeten we ook verder.”

Lars Veldwijk heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag een stap wil maken in zijn loopbaan. De spits zou graag een buitenlands avontuur aangaan. Sparta staat op zijn beurt niet onwelwillend tegenover een vertrek van de man, die dit seizoen al twee keer scoorde en naar verluidt zo’n 500.000 euro op moet brengen. Zijn contract op Het Kasteel loopt aan het eind van dit seizoen af. Gisteren meldde een club uit Iran zich concreet voor Veldwijk. ,,Dat aanbod was heel lucratief”, zegt Veldwijk. ,,Maar ik volg mijn gevoel. Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Sparta. Ik wil alleen weg als er iets heel moois komt.”

Technisch manager Henk van Stee heeft zijn spits een ultimatum gesteld: tot 21 augustus werkt Sparta nog mee aan een vertrek. Heeft zich tot die tijd nog steeds geen club concreet voor hem gemeld, dan houdt de Rotterdamse club hem aan zijn nog tot medio 2020 doorlopende contract. Dit bevestigt Van Stee. Hij zegt: ,,We denken graag mee met Lars. Maar wel tot op zekere hoogte. De komende dagen krijgt hij nog de kans een nieuwe club te vinden. Lukt hem dat niet, dan willen we dat zijn focus weer volledig op Sparta gaat. We zien in Lars nog steeds een belangrijke speler.”

Henk Fraser en Henk van Stee.
Volledig scherm
Henk Fraser en Henk van Stee. © foto: Carla Vos
  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.