Navarone Foor (rechts) speelde op 1 februari nog in de eredivisie met Vitesse tegen ADO (0-0), maar vertrok maandag nog naar Al-Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten.
Volledig scherm
Navarone Foor (rechts) speelde op 1 februari nog in de eredivisie met Vitesse tegen ADO (0-0), maar vertrok maandag nog naar Al-Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten. © BSR Agency

Transfer gemist? Deze markten zijn nog open

In Nederland is de spelersmarkt al sinds vrijdag dicht, maar voetballers kunnen nog altijd op zoek naar een plek waar het gras groener lijkt. Voor ontevreden spelers is er nog een ontsnappingsroute, vooral richting het oosten.

Zo ver als Navarone Foor gaat niet meer, want de middenvelder verruilde op de laatste dag dat het kon Vitesse voor Al-Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten. Daar is het halen van voetballers sinds maandag ook niet meer mogelijk, maar toch zijn er nog heel wat landen waar Deadline Day nog even op zich laat wachten.

Waar de markt in Nederland, maar ook Engeland, Spanje, Frankrijk en Duitsland al sinds vrijdag vergrendeld is, kunnen spelers vooral in het oosten van Europa nog onderdak vinden. In Polen nog het langst, want daar sluit het loket pas op 2 maart. 

Een overzicht:
Oostenrijk: 6 februari
Servië:  7 februari
Hongarije: 14 februari
Kroatië: 17 februari
Zwitserland: 17 februari
Rusland: 21 februari
Oekraïne: 28 februari
Bulgarije: 29 februari
Polen:  2 maart

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.