Christian Eriksen in actie voor Denemarken.
Volledig scherm
Christian Eriksen in actie voor Denemarken. © AFP

Transfer eindelijk rond: Eriksen moet Inter naar scudetto leiden

20 miljoen euroInternazionale heeft Christian Eriksen binnen. De 27-jarige ex-Ajacied had een aflopende verbintenis bij Tottenham Hotspur en verlaat de club na zesenhalf jaar. De Engelse club zou een bedrag van zo'n twintig miljoen euro krijgen. 

Met Eriksen hoopt Inter een gooi te doen naar de scudetto. Eerder haalde Inter al Ashley Young en Victor Moses. De club van Stefan de Vrij staat drie punten achter op koploper Juventus in de Serie A en bezet vooralsnog de tweede plek. Lazio, derde met vier punten achterstand op Juve, heeft alleen één duel minder gespeeld. De laatste landstitel dateert uit 2010, toen Wesley Sneijder bepalend was voor de club uit Milaan.

Eriksen kwam in 2013 naar Tottenham Hotspur en groeide daar uit tot een bepalende speler. De middenvelder speelde meer dan 305 wedstrijden voor de Spurs, nadat hij er eerder 163 voor Ajax speelde.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.