Transfer afgerond, Ajax kondigt komst Antony officieel aan

Ajax heeft Antony Matheus dos Santos, kortweg Antony, officieel binnen. De Amsterdamse club kondigde vanavond de komst van de 19-jarige Braziliaan aan.

Eerder werd al bekend dat Antony, die voor 15,75 miljoen tot 21,75 miljoen euro (afhangend van bonussen) overkomt van Sao Paulo, de medische keuring bij Ajax had doorstaan. De officiële aankondiging was dan ook een kwestie van tijd.

Antony is een linksbenige aanvaller en stond onder meer ook in de belangstelling van Borussia Dortmund en Manchester City. Hij treedt met zijn transfer in de voetsporen van David Neres, die drie jaar geleden de overstap maakte van Sao Paulo naar Ajax. Antony voegt zich deze zomer bij de Amsterdamse selectie.

,,We moeten nog een aantal maanden geduld hebben voordat Antony hier kan beginnen, maar we hebben met hem een creatieve speler in huis gehaald die voorin op alle posities uit de voeten kan. Het staat vast dat ook komende zomer spelers van ons gaan vertrekken. Daar moeten we op inspelen, dus is het mooi dat het gelukt is deze transfer af te ronden”, zegt Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax.

Antony tijdens een training met een Braziliaans jeugdteam.
Volledig scherm
Antony tijdens een training met een Braziliaans jeugdteam. © Instagram pagina Antony Santos
  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.