Mike te Wierik (rechts).
Volledig scherm
Mike te Wierik (rechts). © ANP Sport

Te Wierik bevestigt transfer naar club Cocu

FC Groningen-verdediger Mike te Wierik speelt vanaf komende zomer voor Derby County, zo bevestigde hij vanavond bij FOX Sports. 

,,Ik schat de kans wel heel groot in. Het is een mooie stap denk ik, dus ik ga ervan uit dat het goedkomt”, aldus de 27-jarige speler, die na dit seizoen transfervrij is.

Te Wierik kijkt er naar uit om voor de club van coach Phillip Cocu en sterspeler Wayne Rooney te spelen. ,,Hij is natuurlijk een legende. Een hele eer om met hem te mogen spelen.”

De Groningen-aanvoerder kwam 2,5 jaar geleden over van Heracles. 

Maandag werd bekend dat FC Groningen met Django Warmerdam al een verdediger transfervrij zal kwijtraken. De linksback voetbalt vanaf komende zomer voor FC Utrecht. 

Volledig scherm
© Pim Ras fOTOGRAFIE
  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.