Rooney staat Cocu vanaf januari bij als speler-coach bij Derby County

Phillip Cocu krijgt bij Derby County vanaf januari de beschikking over Wayne Rooney. De topscorer aller tijden van Manchester United en Engeland komt dan over van het Amerikaanse DC United. 

De 33-jarige aanvaller, die eerder voor Everton en Manchester United speelde, heeft al met Cocu gesproken over een rol als speler-coach. ,,Rooney is een extreem getalenteerde, klasse voetballer”, vertelt Cocu. ,,Zijn c.v. spreekt voor zich. Hij kan heel veel toevoegen aan het elftal, zowel op als naast het veld. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken.”

Ook Rooney zegt uit te kijken naar de samenwerking met Cocu. ,,Ik weet zeker dat ik van grote waarde kan zijn voor de club. Ik ben ook erg enthousiast om mijn trainerscarrière te beginnen.”

Het contract van Rooney bij DC United loopt nog door tot eind 2021, maar de Amerikaanse club wilde meewerken aan een tussentijds vertrek. Rooney verdient ongeveer een ton per week, een bedrag dat Derby County hem ook zou willen bieden. Cocu beleefde gisteren bij zijn nieuwe club een droomstart door het openingsduel met Huddersfield Town met 2-1 te winnen. De opvolger van Frank Lampard krijgt veel krediet van de supporters.

MLS-seizoen loopt nog

De reguliere competitie in de MLS loopt tot begin oktober, daarna volgen nog de play-offs. DC United staat momenteel vierde in de Eastern Conference en zal zich daar zeer waarschijnlijk wel voor plaatsen. Rooney maakte in juli vorig jaar transfervrij de overstap van Everton naar DC United, waar hij in 46 wedstrijden al 25 keer scoorde. Eerder scoorde Rooney al 28 keer in 117 duels voor Everton en liefst 253 keer in 559 duels voor Manchester United, waarmee hij all-time clubtopscorer is. Hij is ook topscorer aller tijden van Engeland met 53 goals in 120 interlands. 

Philip Cocu.
Volledig scherm
Philip Cocu. © BSR Agency
Wayne Rooney in actie namens DC United.
Volledig scherm
Wayne Rooney in actie namens DC United. © USA TODAY Sports
Wayne Rooney in actie voor de MLS All-Stars afgelopen week.
Volledig scherm
Wayne Rooney in actie voor de MLS All-Stars afgelopen week. © BSR Agency
Phillip Cocu, hier naast zijn assistenten Twan Scheepers en Chris van der Weerden, won gisteravond met Derby County met 1-2 bij Huddersfield Town.
Volledig scherm
Phillip Cocu, hier naast zijn assistenten Twan Scheepers en Chris van der Weerden, won gisteravond met Derby County met 1-2 bij Huddersfield Town. © BSR Agency