Ronaldo met João Félix.
Volledig scherm
Ronaldo met João Félix. © Getty Images

Ronaldo: Veel spelers 100 miljoen waard terwijl ze niets hebben laten zien

Cristiano Ronaldo vindt het vreemd dat er tegenwoordig zulke hoge transfersommen worden betaald en dan met name voor keepers en verdedigers. De 34-jarige aanvaller van Juventus, voor wie 100 miljoen euro werd neergelegd, weet niet meer hoe een transferwaarde wordt berekend. 

,,In deze markt is het lastig om een prijskaartje te bepalen voor een speler. Je ziet dat er voor verdedigers en doelmannen 80 miljoen euro wordt betaald. Een speler van 25 jaar die hetzelfde als ik heeft gepresteerd de afgelopen jaren zal dan wel bijna vier keer zoveel waard zijn”, zegt de Portugese superster in gesprek met televisiezender TVI.

,,In de moderne voetbalwereld bulkt het van het geld. Er zijn al veel spelers 100 miljoen euro waard terwijl ze nog niets hebben bewezen”, stelt Ronaldo naar aanleiding van de transfer van João Félix, die voor 126 miljoen van Benfica naar Atlético Madrid overstapte. ,,Ik ben het niet eens met de exorbitante bedragen, maar het is de wereld waarin we leven. We moeten de markt respecteren.”

De Ligt: ‘Ronaldo niet beslissend voor mijn keuze’