Volledig scherm
Edson Álvarez. © Getty Images

PSV heeft voor Álvarez concurrentie van Ajax

PSV heeft bij de pogingen om voor komend seizoen centrale verdediger Edson Álvarez (21) in te lijven concurrentie van onder anderen Ajax. Dat de Eindhovenaren de Mexicaan al langer volgen en warm maken voor een overgang naar Eindhoven, is geen verrassing. Ze proberen opnieuw toe te slaan in het land waar de club de afgelopen jaren al meerdere spelers oppikte. 

PSV wil zich achterin al langer versterken en heeft Álvarez al een tijd op de radar. Volgens De Telegraaf ligt ook Ajax op de loer om de Latijns-Amerikaan over te nemen van Club América. Álvarez heeft een Mexicaanse zaakwaarnemer, die een Nederlandse partner heeft: Fulco van Kooperen. 

Volledig scherm
Edson Álvarez (geheel rechts) namens Mexico in het duel met Chili. © BSR Agency

Laatstelijk werd Érick Gutiérrez door PSV naar Nederland gehaald (in augustus), maar tot op heden pakt die transfer niet erg gelukkig uit. Gutiérrez kwam na de winterstop amper in actie voor PSV. PSV had plannen om na het seizoen met de A-selectie (inclusief Hirving Lozano en Érick Gutiérrez) naar Mexico te reizen, maar ziet daarvan af. Het programma is inclusief de komende interlandperiode in mei/juni al overvol en met het oog op volgend seizoen moeten de spelers voldoende rust kunnen krijgen. 

Volledig scherm
Edson Álvarez in duel met Eduardo Vargas van (Tigres). © Getty Images
  1. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
    'Nog geen deal'

    ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

    Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”