Konstantin Mitroglou in het shirt van Olympique Marseille.
Volledig scherm
Konstantin Mitroglou in het shirt van Olympique Marseille. © REUTERS

PSV haalt met Mitroglou ervaren spits naar Eindhoven

PSV gaat Konstantinos Mitroglou huren. PSV en Galatasaray hebben een overeenkomst bereikt voor het lopende seizoen. PSV betaalt 1,25 miljoen euro voor de huur en de Turken betalen nog 1,95 miljoen euro aan de speler die nog onder contract staat bij Olympique Marseille, zo meldt Galatasaray op de eigen website. 

PSV had behoefte aan een extra aanvaller en is uitgekomen bij de 31-jarige Griek, die nabij Venlo in Duitsland opgroeide. De fysiek sterke spits speelde in de jeugd bij Borussia Mönchengladbach, waarna hij in 2007 terugkeerde naar zijn vaderland om voor Olympiakos Piraeus te spelen. 

Daar groeide hij in zeven jaar tijd uit tot een échte goaltjesdief. Fulham had in januari 2014 liefst vijftien miljoen euro over voor de spits. Een groot succes werd Mitroglu niet in de Premier League. Hij speelde nauwelijks en werd al snel weer verhuurd aan Olympiakos en Benfica, dat hem in de zomer van 2016 definitief overnam. 

In Portugal liet hij zijn oude vorm weer zien, waarna Olympique Marseille vijftien miljoen euro voor hem neertelde in de zomer van 2017. De Franse club, waar hij nog tot medio 2021 onder contract staat, verhuurde hem aan het Turkse Galatasaray. Daar zou hij eigenlijk nog tot de zomer van 2020 onder huurcontract staan, maar de Griekse spits gaat nu dus voor een avontuur in Eindhoven. 

Mitroglu maakte zeventien goals in 65 interlands voor Griekenland, waarmee hij actief was op het WK 2014 in Brazilië. De Grieken reikten tot de achtste finales en werden uitgeschakeld door Costa Rica.

Bekijk hieronder het fragment uit Panenka waarin Aad de Mos spreekt over de kansen van de Nederlandse ploegen in Europa.