Volledig scherm
S © BSR Agency

PSV en FC Cincinnati bereiken akkoord over Pereiro

PSV en FC Cincinnati hebben een akkoord over de verkoop van Gastón Pereiro. De Uruguayaan trainde vandaag nog mee in Eindhoven en mogelijk is het voor hem de laatste sessie op De Herdgang geweest. Mogelijk, omdat er nog geen volledig persoonlijk akkoord is tussen Pereiro en Cincinnati. Daarover vindt deze week nog overleg plaats in Eindhoven. 

Cincinnati, waar Ron Jans hoofdtrainer is, hoopt een deal binnen 24 uur rond te maken en Pereiro aan de selectie te kunnen toevoegen. Hij kan in de Major League Soccer een vermogen verdienen en daarop lijkt een deal niet af te ketsen. Of Cincinnati in de plannen van zijn zaakwaarnemer Paco Casal past, is nog steeds niet honderd procent duidelijk. Bij PSV is men op de hoede voor de Uruguyaanse mediatycoon en spelersmakelaar, die in extremis van links naar rechts en weer terug bleek te kunnen sturen. 

Technisch verantwoordelijke Gerard Nijkamp van FC Cincinnati wil Pereiro als veelverdiener (‘designated player’) aan de selectie toevoegen. Dat maakt het aanbod voor de 24-jarige PSV-middenvelder interessant. Hij kan bij PSV momenteel niet rekenen op een basisplaats. 

Volledig scherm
Gastón Pereiro laat weer eens zien met hoeveel gevoel hij met zijn linkerbeen aan bal kan trappen. © BSR Agency