Hirving Lozano viel gisteravond tegen ADO Den Haag geblesseerd uit.
Volledig scherm
Hirving Lozano viel gisteravond tegen ADO Den Haag geblesseerd uit. © BSR Agency

Napoli pakt eindelijk door, maar PSV wil 40 miljoen euro voor Lozano

Napoli doet bodPSV en SSC Napoli zijn vanaf nu officieel in gesprek over een transfer van Hirving Lozano naar Italië. Dat bevestigen betrouwbare bronnen. Maandenlang was er speculatie over een overgang en nu is de zaak dan eindelijk concreet. Napoli heeft inmiddels ook bij PSV geboden op de speler. Het bod moet in de buurt van de 40 miljoen euro liggen, omdat PSV dat bedrag minstens voor hem wil ontvangen.

Het openingsbod is van dien aard dat er nu echt serieus uitzicht op een snelle transfer is. Binnen PSV wordt de bieding gezien als een doorbraak, maar van een definitieve overeenkomst is nog geen sprake. Lozano is dichtbij een persoonlijk akkoord met de club uit de Serie A en nu willen de Italianen dus de knip trekken. In tegenstelling tot wat Italiaanse media melden, is er geen sprake van een clausule in het contract van de Mexicaan waardoor PSV in principe kan vragen wat het wil. Wel krijgt zijn vorige club Pachuca nog een belangrijk percentage van de transfersom. Lozano heeft nog een contract tot midden 2023 in Eindhoven. 

PSV wil een bedrag ontvangen dat minstens met een 4 begint en dat acht cijfers voor de komma kent. Napoli is daar uiteraard van op de hoogte. Al maanden wordt gespeculeerd over een overgang van Lozano naar de Italiaanse club, maar nu komen er dan eindelijk garen op de klos.

De Mexicaan is nog niet in Italië en mag uiteraard pas afreizen naar Napels zodra PSV een akkoord heeft met Napoli. Zaakwaarnemer Mino Raiola handelt op dit moment de zaken met de Italiaanse club af, waarna er richting PSV boter bij de vis moet.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.