Marco Senesi bij aankomst op Rotterdam Airport.
Volledig scherm
Marco Senesi bij aankomst op Rotterdam Airport. © Qphoto

Marcos Senesi tekent vandaag in de Kuip

Marcos Senesi (22) is vannacht geland in Nederland. De centrale verdediger van San Lorenzo zal vandaag in Rotterdam medisch worden gekeurd en een meerjarig contract ondertekenen bij Feyenoord.

Feyenoord joeg wekenlang op de verdediger. San Lorenzo liet de linkspoot zaterdag in de Argentijnse competitie tegen Union Santa Fé nog meespelen. Na afloop was de 22-jarige speler van Jong Argentinië in tranen omdat hij voor het laatst voor zijn club in actie was gekomen.

Marcos Senesi.
Volledig scherm
Marcos Senesi. © AFP

Trainer Jaap Stam wilde Senesi, inmiddels ook geselecteerd voor het Argentijnse nationale elftal, er graag bij hebben. ,,Of hij echt zo goed is? We hopen van wel natuurlijk. Hij kost wat, daar moet kwaliteit tegenover staan. Maar dat zien we wel bij deze speler’', zegt Stam.

Door de aankoop van de verdediger, die tussen de 5 en 7 miljoen moet kosten, is er geen geld meer voor een spits. Omdat de Deen Nicolai Jørgensen de laatste weken voorspoedig lijkt te herstellen van zijn knieblessure, zou dat geen onoverkomelijk probleem moeten vormen. ,,Al blijven we tot de laatste dag loeren op buitenkansjes’', zegt technisch directeur Sjaak Troost.

Die vertrekt na het verstrijken van de transferdeadline meteen op vakantie. In de wetenschap dat Senesi aan boord is. De meedogenloze en makkelijk voetballende centrale verdediger die samen met Edgar Ié, Eric Botteghin en Sven van Beek moet concurreren om een basisplaats. Senesi beschikt over een Italiaans paspoort, dus de werkvergunning naar verwachting zal snel binnen zijn.