Noni Madueke omhelst Denzel Dumfries na zijn goal tegen FC Groningen.
Volledig scherm
Noni Madueke omhelst Denzel Dumfries na zijn goal tegen FC Groningen. © BSR Agency

Madueke geeft ja-woord aan PSV en tekent tot medio 2024

Noni Madueke staat snel tot 2024 onder contract bij PSV. Het management van het bijna 18-jarige talent en PSV hebben een concept-akkoord en werken momenteel de laatste punten en komma's uit. Madueke wordt dinsdag 18 jaar en volgens de huidige planning tekent hij dan ook direct zijn nieuwe contract, waarmee PSV dus nog ruim vier jaar verzekerd is van zijn diensten. 

Madueke maakte zondag zijn debuut in de basis bij PSV, tijdens het eredivisieduel met FC Groningen. Het gaat bij PSV razendsnel met de jonge aanvaller, die wordt beschouwd als een zeer groot talent voor de toekomst. Madueke werd in 2018 transfervrij weggeplukt bij Tottenham Hotspur en staat nu nog tot 2021 onder contract. 

In principe sluit de aanvaller ook snel definitief aan bij de A-selectie, waar hij nu altijd al meetraint. Hij zal dit zelf aan de hand van prestaties moeten afdwingen. Madueke kan in de toekomst nog wel gewoon bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen, als hij geen basisplek in het eerste elftal heeft. 

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.