Wojciech Szczesny.
Volledig scherm
Wojciech Szczesny. © Getty Images

Juventus bindt Szczesny tot medio 2024

Juventus kan ook de komende jaren rekenen op de Poolse doelman Wojciech Szczesny. De 29-jarige keeper heeft zijn contract bij de Italiaanse kampioen verlengd tot medio 2024.

De oud-doelman van Arsenal, Brentford en AS Roma komt sinds 2017 voor Juventus uit. De opvolger van de illustere Gianluigi Buffon (42), die nu vaak als reserve fungeert bij de Turijnse topclub, won in die periode twee landstitels, een Italiaanse beker en een Italiaanse Supercup.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.