Bryan Linssen in actie tegen Feyenoord.
Volledig scherm
Bryan Linssen in actie tegen Feyenoord. © ANP Sport

Feyenoord grijpt naast Bryan Linssen

Bryan Linssen heeft Feyenoord laten weten niet in te zullen gaan op een aanbieding uit Rotterdam. Trainer Dick Advocaat wilde de 29-jarige aanvaller graag naar de Kuip halen, maar het financiële voorstel van Feyenoord kon Linssen niet overhalen.

Door Mikos Gouka

De transfervrije linkerspits moest vandaag ja of nee zeggen tegen technisch directeur Frank Arnesen en koos dus voor het laatste. Linssen had een minimaal salaris in gedachten en dat lag ook na enkele gesprekken nog altijd ver verwijderd van het bedrag dat Feyenoord maximaal wilde spenderen aan de aanvaller.

Feyenoord schotelde afgelopen zomer diverse spelers nog wel forse salarissen voor. Frank Arnesen moet dat beleid flink terugschroeven, mede door de coronacrisis zullen de salarissen fors omlaag moeten.

Trainer Dick Advocaat vindt het jammer dat Linssen niet naar Feyenoord komt. Hij weet dat hij voorlopig niet kan rekenen op Luis Sinisterra, die herstellende is van een kruisbandblessure. Ridgeciano Haps is eigenlijk de enige serieuze optie voor de 72-jarige Hagenaar. ,,We hebben zeker een linkerspits nodig’’, zegt Advocaat. ,,Maar er is nog genoeg tijd om dat voor elkaar te krijgen. En onder de huidige omstandigheden in de wereld denken wij dat er straks nog voldoende opties op de markt zullen komen.’’

Al in december maakte Linssen bekend zijn aflopende contract met de Arnhemmers niet te willen verlengen. Feyenoord meldde zich enkele weken geleden. De Rotterdamse club deed vier keer een voorstel, Linssen liet zijn zaakwaarnemer Patrick van Diemen eenmaal een tegenvoorstel doen waar volgens het kamp Linssen ook niet meer over te onderhandelen viel.

Bekijk onze video's over Feyenoord in onderstaande playlist: