Emmanuel Adebayor.
Volledig scherm
Emmanuel Adebayor. © AFP

Emmanuel Adebayor verlengt carrière in Paraguay

Wie dacht dat de lange loopbaan van Emmanuel Adebayor er na zijn breuk met het Turkse Kayserispor in december op zou zitten, heeft het mis. De 35-jarige aanvaller uit Togo gaat per direct aan de slag bij de Paraguayaanse topclub Olimpia. Daar treft de oud-spits van onder meer Arsenal, Real Madrid en Monaco zijn voormalige ploeggenoot bij Manchester City, Roque Santa Cruz.

Adebayor werd in 2007 Afrikaans voetballer van het jaar en twee jaar later mengde hij zich bij Arsenal - in zijn derde seizoen in Londen - zelfs in de strijd om de topscorerstitel in de Premier League met 24 treffers. Omdat Arsenal hem niet aan onder meer Barcelona wilde verkopen, ging het echter snel bergafwaarts met Adebayor. In 2011 won hij met Real Madrid nog de Copa del Rey, maar bij Tottenham Hotspur, Crystal Palace, Başakşehir en Kayserispor werd het minder en minder.

Adebayor is nog altijd topscorer aller tijden van Togo met 32 treffers. Hij speelde één WK, dat van 2006 in Duitsland.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.