Ritsu Doan als aanvoerder van FC Groningen twee weken geleden.
Volledig scherm
Ritsu Doan als aanvoerder van FC Groningen twee weken geleden. © BSR/SOCCRATES

Doan voor 7,5 miljoen euro van FC Groningen naar PSV

PSV heeft de Japanse spelmaker Ritsu Doan voor 7,5 miljoen euro overgenomen van FC Groningen, waar de 21-jarige linkspoot de afgelopen twee jaar speelde.

FC Groningen wilde in eerste instantie liefst 14 miljoen euro hebben voor de vijftienvoudig international van Japan, maar moest uiteindelijk dus genoegen nemen met iets meer dan de helft. Daarnaast is een gangbaar (10 tot 15 procent) doorverkooppercentage afgesproken over een deel van de eventuele winst bij een toekomstige transfer. De afgelopen anderhalve week was er sprake van een moeilijke situatie voor alle partijen, omdat Doan per se naar PSV wilde en FC Groningen liefst veertien miljoen euro en een doorverkooppercentage voor hem wilde. Zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior, FC Groningen, Doan en PSV zijn uiteindelijk toch op één lijn gekomen. Het aantrekken van Doan is onder voorbehoud van de medische keuring, die later deze week zal plaatsvinden.

‘Veelzijdige aanvaller’

,,We wilden graag nog een veelzijdige aanvaller aan onze selectie toevoegen “, zegt John de Jong, de technisch manager van PSV. ,,Doan past perfect in ons profiel en daarom ben ik er erg tevreden mee dat we er met FC Groningen uit zijn gekomen.” 

Doan speelde de afgelopen twee jaar voor FC Groningen. Hij werd eerst een seizoen gehuurd van Gamba Osaka en kwam vorig jaar voor 1,7 miljoen euro definitief naar Nederland. Hij was in 66 wedstrijden voor FC Groningen goed voor zestien goals en zeven assists. Dit seizoen deed Doan nog mee in de wedstrijden tegen FC Emmen (0-1 winst) en FC Twente (1-3) verlies, waarin hij nog wel scoorde. Vorige week zat Doan al niet meer bij de selectie voor de wedstrijd tegen AZ. 

PSV on Twitter

DOAN DEAL! 😉 Ritsu Doan becomes 🔴⚪! #DoanDeal

Volledig scherm
© BSR Agency