I play at Vitesse in Holland!! @mijnvitesse #vitesse

3,759 Likes, 102 Comments - Keisuke Honda (@keisukehonda) on Instagram: "I play at Vitesse in Holland!! @mijnvitesse #vitesse"

Deal is rond: Vitesse legt Honda voor seizoen vast

VideoDe deal is rond. Keisuke Honda voetbalt de rest van dit seizoen voor Vitesse. De 98-voudig Japans international is na dagen van onderhandelen tot overeenstemming gekomen met de club uit Arnhem. Hij sluit na de interlandperiode volledig aan bij de groep van coach Leonid Sloetski.

Honda (33) maakte vorige week donderdag zijn opwachting bij Vitesse. De Japanner zat zonder club, na zijn vertrek in de zomer bij Melbourne Victory.  Zijn aanwezigheid in Arnhem was een vriendendienst van Leonid Sloetski, coach van de eredivisieclub. De Rus werkte al met Honda samen bij CSKA Moskou.

Maar Sloetski zette met de actie ook meteen vol in op een definitieve komst van Honda. De Rus wilde de ervaren prof dolgraag aan de selectie toevoegen. Hij achtte de Japanner nodig in de jacht op een ticket voor Europees voetbal, komend seizoen. 

Sloetski had al langer contact met Honda. De Rus sprak vorige week ook van een verkapte proefperiode voor de Japanner, die in het verleden buiten CSKA Moskou ook bij AC Milan en VVV-Venlo onder contract stond.

,,Honda brengt specifieke kwaliteiten mee”, vindt Sloetski. ,,Hij kan zo instappen. Hij kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Ik zie een rol voor hem centraal, maar is ook een optie op rechts. Daar is Oussama Tannane immers weggevallen (knieblessure, red.). Hij wil naar de Olympische Spelen van Tokio. Dat is zijn grote doel.”

Honda moet nu allereerst nog een werkvergunning krijgen. Vitesse wacht daarbij op de vrijgave van de KNVB voor de nieuweling. De Japanner sluit normaliter na de interlandperiode aan bij de eredivisionist. Hij is ook bondscoach van Cambodja. 

Keisuke Honda.
Volledig scherm
Keisuke Honda. © Vitesse
  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.