Volledig scherm
Daniel Schwaab. © BSR Agency

Daniel Schwaab vertrekt deze week al bij PSV

PSV wacht opnieuw een transferzomer vol onzekerheden en moet in ieder geval rondkijken voor een opvolger voor Daniel Schwaab en een aanvaller. Deze week vertrekt de Duitser al bij PSV. 

Wat hij komend seizoen gaat doen, is nog niet bekend. Het lijkt logisch dat hij mikt op een Duitse of Zwitserse club, waarbij namen als Greuther Fürth, SC Freiburg of FC Basel denkbaar zijn. PSV heeft met Derrick Luckassen, Trent Sainsbury, Nick Viergever en Armando Obispo op korte termijn nog voldoende verdedigers over, maar trekt sowieso een nieuweling aan. In veel media valt daarbij de naam van de Mexicaan Edson Álvarez (21) van Club América, maar hij geldt op dit moment als te duur.

Volledig scherm
Daniel Schwaab. © BSR Agency
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Schwaab kwam drie jaar geleden transfervrij naar PSV en gaat nu weer weg zonder dat hij een transfersom oplevert. PSV wilde hem graag nog langer behouden, maar de eerste Duitse eredivisiekampioen sinds 1973 (Horst Blankenburg ging hem bij Ajax voor) gaat met zijn gezin terug naar zijn thuisland. 

PSV moet naast een vervanger voor de defensie rondkijken voor een aanvaller, nu Steven Bergwijn en Hirving Lozano kunnen vertrekken. Voor het middenveld heeft de club behoorlijk wat spelers in de selectie en in die linie moet eerst een aantal spelers vertrekken (o.a. Ramselaar).