Delano Burgzorg.
Volledig scherm
Delano Burgzorg. © Heracles media

Burgzorg op huurbasis naar Heracles

Delano Burgzorg speelt de rest van het seizoen voor Heracles Almelo. De 21-jarige vleugelspeler wordt gehuurd van Spezia Calcio, dat uitkomt in de Serie B van Italië. Heracles heeft bovendien nog een optie tot koop bedongen.

Burgzorg speelde acht officiële wedstrijden voor Spezia Calcio sinds zijn komst afgelopen zomer. De Italiaanse club nam de geboren Amsterdammer over van De Graafschap, waar hij sinds medio 2015 onder contract stond.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.