Bayern vraagt Robben om toestemming om ‘10' aan Coutinho te geven

Bayern München wilde uit eerbetoon aan de twee vertrokken sterspelers, Arjen Robben en Franck Ribéry, hun rugnummers voor één jaar bevriezen. De nieuwste aanwinst, Philippe Coutinho, wilde echter graag met het nummer van Robben spelen en de club vroeg daarom om toestemming aan de Groninger.

Volgens Karl-Heinz Rummenigge heeft technisch directeur Hasan Salihamidzic met Robben gebeld om het aan hem te vragen. ,,Hij gaf gelijk toestemming en had er totaal geen probleem mee. Integendeel: hij wenste Coutinho het allerbeste.”

De Braziliaan, die op huurbasis overkomt van FC Barcelona, geeft aan dat er een bepaalde verantwoordelijkheid aan het rugnummer hangt. ,,Robben is een groot voorbeeld voor het voetbal. Ook voor mij. Het vertrouwen dat me hier wordt geschonken, is erg belangrijk voor me. Ik hoop dat ik hier lang kan blijven en veel titels kan winnen", zei Coutinho. ,,De coach zal beslissen waar ik speel, maar mijn favoriete positie is de 'tien'.”

Philippe Coutinho met directeur Karl-Heinz Rummenigge (L) en technisch directeur Hasan Salihamidzic (R)
Volledig scherm
Philippe Coutinho met directeur Karl-Heinz Rummenigge (L) en technisch directeur Hasan Salihamidzic (R) © Peter Kneffel/dpa
Volledig scherm
© Peter Kneffel/dpa