Yannick Carrasco als speler van Atlético in 2017.
Volledig scherm
Yannick Carrasco als speler van Atlético in 2017. © REUTERS

Atlético Madrid haalt Carrasco terug uit China

Yannick Carrasco keert terug bij Atlético Madrid. De Spaanse voetbalclub huurt de 26-jarige Belg tot het einde van het seizoen van Dalian Professional FC, eerder bekend als Dalian Yifang. Carrasco verliet Atlético twee jaar geleden voor een lucratief avontuur bij de Chinese club.

Carrasco brak door bij AS Monaco en ging in 2015 naar Atlético Madrid, waarmee hij in zijn eerste seizoen direct de finale van de Champions League haalde. De Belg tekende als invaller in de eindstrijd tegen Real Madrid voor de gelijkmaker (1-1). Via strafschoppen ging Atlético alsnog onderuit.

De 'Rode Duivel' kwam in 124 wedstrijden voor de Madrilenen tot 23 doelpunten en 17 assists. Bij Dalian Yifang maakte Carrasco in ruim vijftig wedstrijden 23 doelpunten en gaf hij 17 assists. Met de nationale ploeg pakte de Belg in 2018 brons op het WK in Rusland.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.