Angeliño in actie voor Manchester City.
Volledig scherm
Angeliño in actie voor Manchester City. © Getty Images

Angeliño door Manchester City verhuurd aan RB Leipzig

Voormalig NAC- en PSV-linksback Angeliño speelt de rest van het seizoen in de Bundesliga. Hij wordt door Manchester City verhuurd aan RB Leipzig. Angeliño (23) speelde vorig jaar een topseizoen in de eredivisie en werd daarop teruggekocht door de kapitaalkrachtige club uit Manchester, die een terugkoopoptie had bedongen. 

PSV incasseerde in de zomer 12 miljoen euro voor de Galiciër, die in Manchester niet al te veel in actie kwam. De Britten hebben besloten om hem op de laatste dag van de winterse transferperiode te verhuren en RB Leipzig is de winnaar van de strijd om de verdediger. Angelino is al medisch gekeurd en ondertekent later vanavond zijn huurcontract. 

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.