Antony dos Santos bij Brazilië onder-23.
Volledig scherm
PREMIUM
Antony dos Santos bij Brazilië onder-23. © EPA

Ajax met Antony weer op de Zuid-Amerikaanse toer

Wederom maakt Ajax zich op voor een Zuid-Amerikaanse transfer. Het vizier is ditmaal gericht op de Braziliaanse aanvaller Antony (19), die wel een recordbedrag moet kosten.

Door Freek Jansen

Op veel vlakken zijn er overeenkomsten tussen Antony Matheus dos Santos en David Neres. De laatste kwam drie jaar geleden als 19-jarig talent over van São Paulo, waar hij de jeugdopleiding had doorlopen, debuteerde in het eerste elftal en als Braziliaanse jeugdinternational furore maakte. Een linksbenige dribbelaar die het liefst op rechts in de aanval speelde. Antony kan dezelfde kwaliteiten overleggen, maar is volgens kenners zelfs al iets verder in zijn ontwikkeling dan Neres destijds.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.