Volledig scherm
© BSR Agency

Ajax jaagt na deadline door op Antony

Ajax hoopt voor komende zomer nog altijd op de komst van de Braziliaanse aanvaller Antony. De Amsterdammers deden nog een poging om het 19-jarige talent deze winter te halen, maar dat gaat vanavond niet meer lukken.

Door Freek Jansen

Binnen Ajax gaven ze aanvankelijk vandaag de strijd nog niet op. De onderhandelingen waren al enkele dagen in volle gang, maar Sao Paulo kan ook komend halfjaar gewoon over Antony beschikken. Volgens Braziliaanse media deed Ajax een bod van 25 miljoen euro (20 miljoen vast en 5 miljoen aan bonussen) voor de jeugdinternational, die momenteel met zijn land actief is op een toernooi in Colombia.

Hoewel Antony niet per direct naar Ajax komt, geeft de koploper de speler zeker nog niet op. De Amsterdammers hopen het talent komende zomer naar Nederland te halen. Antony wordt al langere tijd nadrukkelijk gevolgd door de scouting van Ajax en zou zelf ook zeker openstaan voor een transfer naar Nederland.

Eerder vandaag liet Erik ten Hag zich eveneens positief uit over de Braziliaan. ,,Ik weet niet of hij komt, op dit moment is er nog geen witte rook’’, aldus Ten Hag aan het begin van de middag. ,,Ik ken de speler zeker. Een heel goede en aantrekkelijke aanvaller. Maar dit ligt verder bij Marc Overmars, wij zijn bezig met het duel met PSV. En ik heb ook niet aangedrongen op directe versterking. Ik zeg al langer dat we het met deze groep willen doen, maar daarbij zijn we wel zeker alert op buitenkansjes. Dat hoort bij een transferperiode.’’

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.