Volledig scherm
PREMIUM
Steven Kruijswijk tijdens de tijdrit in Pau gisteren. © BELGA

‘Zo! Holy shit. Dat is wel heel veel verschil’

PodiumkoersDe tijdrit van gisteren gaf Steven Kruijswijk de bevestiging dat hij op podiumkoers ligt. Tegelijkertijd maakten titelverdediger Geraint Thomas en de geletruidrager Julian Alaphilippe nog meer indruk.

Door Daan Hakkenberg

Verstopt onder een knalgele helm zit het ontplofte hoofd van Steven Kruijswijk. Meer dan een half uur heeft hij in de verzengende hitte van Pau – 35 graden – op de limiet gereden. Als zijn helm afgaat, grijpt hij naar water, het zweet gutst uit al zijn poriën. Voor zijn neus, op een telefoonscherm, ziet hij het tijdsverschil met Geraint Thomas die net over de streep is gekomen. Als even later het gejuich van het Franse publiek opstijgt, is het verdict van dit man-tegen-mangevecht in Pau volledig duidelijk. Julian Alaphilippe is de grootste winnaar van de dag. 

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.