Volledig scherm
PREMIUM
Steven Kruijswijk tijdens de tijdrit in Pau gisteren. © BELGA

‘Zo! Holy shit. Dat is wel heel veel verschil’

PodiumkoersDe tijdrit van gisteren gaf Steven Kruijswijk de bevestiging dat hij op podiumkoers ligt. Tegelijkertijd maakten titelverdediger Geraint Thomas en de geletruidrager Julian Alaphilippe nog meer indruk.

Door Daan Hakkenberg

Verstopt onder een knalgele helm zit het ontplofte hoofd van Steven Kruijswijk. Meer dan een half uur heeft hij in de verzengende hitte van Pau – 35 graden – op de limiet gereden. Als zijn helm afgaat, grijpt hij naar water, het zweet gutst uit al zijn poriën. Voor zijn neus, op een telefoonscherm, ziet hij het tijdsverschil met Geraint Thomas die net over de streep is gekomen. Als even later het gejuich van het Franse publiek opstijgt, is het verdict van dit man-tegen-mangevecht in Pau volledig duidelijk. Julian Alaphilippe is de grootste winnaar van de dag. 

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”