Volledig scherm
PREMIUM
Laurens ten Dam. © Marco Okhuizen

Wie was de kamergenoot van Rohan Dennis?

ColumnTijdens deze Tour de France schrijft wielrenner Laurens ten Dam elke zaterdag een column. Vandaag over kamergenoten tijdens een grote ronde: ,,Als de sfeer op de kamer klote is, gaat dat ten koste van je moraal. En dus je prestaties.” 

Tijdens mijn eerste Tour de France lag ik met open mond te kijken hoe de anders zo rustige Denis Mensjov met grof geweld een onwillige airconditioning te lijf ging. Over het algemeen was Denis een prima kerel, we hadden een gedeelde liefde voor stroopwafels, alleen de airconditioning mocht niet aan van hem. Hij was bang dat hij er ziek van werd. En dus heb ik menig nacht in een sauna doorgebracht. Koud douchen was de enige remedie.

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”