Volledig scherm
Michael Woods nog ongedeerd tijdens de achtste etappe. © BSR Agency

Volhouder Woods rijdt door met gebroken ribben na valpartij

Ondanks twee gebroken ribben denkt wielrenner Michael Woods (32) niet aan opgeven in de Tour de France. De Canadese klimmer van Education-First kwam woensdag in de elfde rit naar Toulouse ten val.

Woods viel samen met onder anderen Niki Terpstra, die met een dubbele breuk in het schouderblad moest opgeven. Pas een dag later, na afloop van de twaalfde rit in Bagnères-de-Bigorre, liet Woods zich controleren. Scans wezen op twee gebroken ribben.

Een operatie is niet nodig. ,,Dus ik kan gewoon doorrijden", zei de Canadees, die donderdag samen met de rest van het peloton over de streep kwam. ,,Ik zat er op mijn gemak. Alles verliep eigenlijk goed, maar ik was wel wat stijf na de crash van woensdag."

Woods staat 51ste in het algemeen klassement, op ruim een half uur van de Franse leider Julian Alaphilippe.

Bekijk hieronder het interview van Niki Terpstra na zijn valpartij: 

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’