Volledig scherm
Wout van Aert. © BELGA

Van Aert ongeduldig: ‘Niet van plan twee maanden niet te fietsen’

Wout van Aert hoopt binnen twee maanden zijn seizoen te vervolgen. Dat zegt de Belgische renner van Jumbo-Visma op de site van die ploeg. Drievoudig wereldkampioen veldrijden Van Aert maakte grote indruk bij zijn debuut in de Tour. Aan zijn optreden kwam vrijdag een einde na een val in de individuele tijdrit. Met een diepe vleeswond verblijft hij in het ziekenhuis van Pau.

,,Er zitten drainages en buisjes in de hechtingen om het wondvocht er makkelijker uit te laten lopen. Die worden er maandag in principe uit gehaald. Dan bekijken we of ik het ziekenhuis kan verlaten”, vertelt hij op de website van zijn ploeg. “Daarna kunnen we een plan maken om te herstellen. De dokter hier heeft gezegd dat het een paar dagen duurt voordat ik een beetje kan wandelen en twee weken voordat de wond goed dicht is. Hij denkt dat ik pas over twee maanden weer kan fietsen. Ik hoop dat dat overdreven is, want ik ben niet van plan twee maanden van de fiets te blijven.”

Een gepland optreden in de PrudentialRide van Londen, begin augustus, komt in ieder geval te vervallen. ,,Ik hoop dat mijn veldritseizoen niet in gevaar komt. Volgens mij is het alleen die wond en de spieren die geraakt zijn. Ik moet snel weer conditie kunnen opbouwen.”

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”