Volledig scherm
Wout van Aert tijdens de individuele tijdrit. © AFP

Van Aert helpt ploeg op Tourmalet vanaf ziekenhuisbed

Zelfs vanuit het ziekenhuis heeft Wout van Aert zich nuttig gemaakt voor Jumbo-Visma. De Belgische wielrenner hield ploegleider Grischa Niermann in de auto via WhatsApp op de hoogte van het koersverloop.

Niermann beschikte niet over tv-beelden, Van Aert wel. De ploegleider kreeg dankzij de Belg toch mee hoe kopman Steven Kruijswijk en diens teamgenoten Laurens De Plus en George Bennett de dienst uitmaakten op de Tourmalet. "Wat een team!!", schreef Van Aert na de veertiende etappe op Twitter. "Bedankt voor het entertainment vanmiddag jongens.”

De 24-jarige Belg maakte heel wat indruk tijdens zijn eerste Tour. Van Aert won de rit naar lbi. Het ging hem voor de wind, totdat hij tijdens de tijdrit in Pau in een hek bleef hangen en onderuit ging. ,,Naar omstandigheden gaat het best goed", zei Van Aert een dag later vanuit het ziekenhuis waarin hij werd geopereerd aan een flinke vleeswond op zijn rechterbovenbeen. 

De valpartij

Hij legt uit hoe zijn valpartij heeft kunnen gebeuren. ,,Ik reed op de limiet, ik wist dat er een 'vieze' bocht aan kwam. Het was wel net een bocht waarvan ik dacht dat ik er tijd in kon winnen. Maar blijkbaar stuurde ik iets te kort in, waardoor ik met m'n heup achter het hek bleef haken. Die hekken hadden ook wel wat veiliger gekund. Heel jammer dat ik Parijs niet haal, dat was een van mijn belangrijkste doelen."

Bekijk hieronder de beelden van de valpartij van Wout van Aert:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’